Premsa 2015

Dotze restaurants guanyen els premis CARTAVI 2015

El conjunt de les denominacions d'origen de vi catalanes reben el premi especial d'aquesta edició

El Palau Reial de Pedralbes va acollir l'acte de lliurament dels premis CARTAVÍ 2015, on es va distingir a dotze restaurants catalans i es va reconèixer la suma d'esforços i la dedicació de les persones que han treballat i treballen per la qualitat dels vins catalans a través de la figura dels Consells Reguladors de les Denominacions d'Origen, entitats que uneixen els productors i elaboradors.

L'acte va ser presidit pel Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta i el President de l'Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, acompanyats del President de l'Associació Catalana de Sommeliers, José Roldán, del Director General d'Agricultura, Alfons Vilarrasa i del Secretari General de FIVIN, Domingo Valiente.

En aquesta setena edició, CARTAVI ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d'origen catalanes.

L'edició de CARTAVí d'aquest any ha estat diferent respecte les anteriors. S'ha dividit la convocatòria dels premis en dues fases: semifinals territorials i una gran final. Les semifinals s'han realitzat a les quatre províncies catalanes i han estat els jurats territorials els que han triat els restaurants finalistes.

Un cop valorats, un jurat acreditat ha escollit els guanyadors dels CARTAVÍ 2015, tres restaurants per cada província més tres de la ciutat de Barcelona capital. Així, d'un total de cinquanta finalistes, s'han premiat dotze restaurants.

En el decurs de la seva intervenció, el conseller es va mostrar molt satisfet amb "creixent presència dels vins catalans a casa nostra", i va recordar que aquest any el començàvem amb "una gran notícia, per primera vegada, els vins catalans són líders de vendes a Catalunya, amb un 33'7% del mercat".

El President de l'AVC, Valentí Roqueta es va mostrar molt satisfet d'aquest tipus d'accions, com la de CARTAVÍ ja que els restaurants són els que marquen tendència en el consum de vins i "són els millors còmplices que tenim en la defensa dels nostres vins, són els ambaixadors front el consumidor final".

El premi especial CARTAVÍ 2015 va ser pel conjunt de les onze denominacions d'origen de vins catalanes, per la seva importància en la promoció dels vins i la defensa del territori.

L'Associació Vinícola Catalana, organitzadora d'aquests premis, es mostra satisfeta per a l'interès suscitat ja que iniciatives d'aquest tipus animen el consum de vins catalans a l'hora que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre el vi que esta consumint, de la zona d'origen del vi, del seu procés d'elaboració, de les seves particularitats, etc.

En aquesta edició, CARTAVí ha comptat amb la col·laboració de l'INCAVI, FIVIN, l'Associació Catalana de Sommelies i de les onze denominacions d'origen catalanes, entre d'altres.

LLISTAT PREMIS CARTAVÍ 2015

Província de Tarragona:

Categoria A, els restaurants finalistes han estat:

Villa Retiro de Xerta, Els Tallers de Siurana, Les Moles d'Ulldecona i Hotel Can Batiste de Sant Carles de la Ràpita.
El guanyador és el restaurant LES MOLES d'Ulldecona

Categoria B, els restaurants finalistes han estat:

Vell Papiol de Calafell, l'Hostal Sport de Falset, Nou Moderno de Vilalba dels Arcs , Piró de Gratallops
El guanyador és el restaurant L'HOSTAL SPORT de Falset,

La Categoria C queda deserta.


Província de Lleida:

Categoria A, els restaurants finalistes han estat:

Can Boix de Peramola, La Boscana de Bellvís, El Jardí de l'Alguaire d'Alguaire i Er Occitan de Bossòst
El guanyador és el restaurant LA BOSCANA de Bellvís

Categoria B, els finalistes han estat:

Formatgeria Pktus de La Seu d'Urgell , L'Estel de la Mercè de Lleida, Cal Xirricló de Balaguer i La Guspira de Linyola.
El restaurant guanyador és L'ESTEL DE LA MERCÈ de Lleida

La Categoria C queda deserta.


Província de Girona:

Categoria A, els restaurants finalistes han estat:

Vicus de Pals, Les Cols d'Olot, Hotel Casamar de Llafranc i La Calèndula de Regencós.
El guanyador és el restaurant VICUS de PALS

Categoria B, els finalistes han estat:

Llevataps de Girona, la Quadra de Maçanet de Cabrenys i l'Antaviana de Figueres.
El restaurant guanyador és l'ANTAVIANA de Figueres

Categoria C, els finalistes han estat:

Cafè Europa d'Olot i Swing Gourmet Restaurant de Navata
El restaurant guanyador és el CAFÈ EUROPA d'OLOT.


Província de Barcelona:

Categoria A, els restaurants finalistes han estat:

Cal Carter de Mura, Restaurant l'Ó de Sant Fruitós del Bagès, Marisqueria Ladis, de Sant Fruitós del Bagès i Ca l'Ignasi de Cantonigrós
El restaurant guanyador és CA L'IGNASI de Cantonigrós

Categoria B, els finalistes han estat:

L'Era d'Arenys de Munt, Va de Vacus de Sant Cugat del Vallès, La Sarganta de Badalona i Hostal Abat Cisneros de Monestir de Montserrat.
El restaurant guanyador és L'ERA d'Arenys de Munt

Categoria C, els finalistes han estat:

La Gurmeteria de Terrassa, Restaurant Diagona de Pineda de Mar, Cap Capablanca de Sabadell i Can Panyella de Gelida.
El restaurant guanyador és LA GURMETERIA de Terrassa 


Ciutat de Barcelona: 

Categoria A, els restaurants finalistes han estat:

Loidi, La Taverna del Clínic, City Bar & Restaurant, El Suquet de l'Almirall, Restaurant Roig Robí i Restaurant Windsor.
El restaurant guanyador és La Taverna del Clínic

Categoria B, els finalistes han estat:

Topik, La Llavor dels Orígens, La Clara, Etapes i Filburg.
El restaurant guanyador és La Llavor dels Orígens

Categoria C queda deserta.

 

Nou restaurants tarragonins, finalistes de CARTAVÍ 2015

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils va acollir la quarta semifinal d'aquests premis

Nou restaurants de la província de Tarragona han estat escollits finalistes del premis CARTAVÍ, per un jurat professional que es va reunir ahir a L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils . El jurat que ha valorat les cartes de vins d'aquesta província ha estat format per: Anna Casabona, Sommelier, Pilar Just, Presidenta del CRDO Montsant, Mariona Rendé , Presidenta CRDO Conca de Barberà, Joan Josep Raventós, Membre del Ple del CRDO Tarragona, Jordi Rius, Secretari General del CRDO Terra Alta, Lluís Rovira, Director de la Revista Cambrils i David Martin, del Blog Vinificats.

En aquesta semifinal s'han presentat trenta cartes de restaurants ubicats a la província de Tarragona. El jurat ha decidit que els restaurants finalistes per categoria que passen a la final de Barcelona siguin:

CATEGORIA A

● LES MOLES d'Ulldecona

● ELS TALLERS de Siurana

● VILLA RETIRO de Xerta

● HOTEL CAN BATISTE de Sant Carles de la Ràpita

CATEGORIA B

● HOSTAL SPORT de Falset

● NOU MODERNO Vilalba dels Arcs

● EL PIRÓ de Gratallops

● VELL PAPIOL de Calafell

CATEGORIA C

● LA VINATERIA del Vendrell

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l'Associació Vinícola Catalana en col·laboració de l'INCAVI, l'Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d'origen catalanes.

Lleida passa amb vuit restaurants a la final del Cartaví

La semifinal es va celebrar a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida

Aquesta tercera semifinal territorial dels premis CARTAVÍ 2015 a l'Escola d'Hosteleria i Turisme de Lleida, on un jurat ha escollit els restaurants finalistes d'aquesta edició a la província de Lleida.

El jurat que ha valorat les cartes de vins d'aquesta província ha estat format per: Jaume Gaspà, Sommelier, Rafa Gimena, Periodista, Gregori Canalias, Director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, Xavier Farré, President del CRDO Costers del Segre i en Joan Fernández del Gremi d'Hosteleria de Lleida.

En aquesta edició s'han presentat més de quaranta restaurants ubicats a la província de Lleida. El jurat ha decidit que els restaurants finalistes per categoria que passen a la final de Barcelona siguin:

CATEGORIA A

● CAN BOIX de Peramola
● LA BOSCANA de Bellvís
● EL JARDÍ D'ALGUAIRE, d'Alguaire
● ER OCCITANT de Bossòst

CATEGORIA B

● FORMATGERIA PKATUS de la Seu d'Urgell
● CAL XIRRICLÓ de Balaguer
● L'ESTEL DE LA MERCÈ de Lleida
● LA GUSPIRA de Linyola

CATEGORIA C

Ha quedat deserta


Les properes semifinals tindran lloc el dia 12 de novembre a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l'Associació Vinícola Catalana en col·laboració de l'INCAVI, l'Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d'origen catalanes.

Nou restaurants gironins passen a la semifinal de Cartaví 2015

La semifinal es va celebrar a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà a Figueres

Aquesta semifinal territorial dels premis CARTAVÍ 2015 s'ha celebrat a Figueres, a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà, on un jurat ha escollit els restaurants finalistes d'aquesta edició a la província de Girona.

El jurat que ha valorat les cartes de vins de la província de Girona ha estat format per: Ferran Vila, Sommelier, Jesús Pont, Vicepresident de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, Paco Baso, Director de Girona Gastronòmica, Xavier Albertí, President del C.R.D.O. Empordà, Anna Vicens, Sommelier, Íngrid Casado, Màrqueting i Promoció del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Rafa González, Director de l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà.

En aquesta edició s'han presentat més de cinquanta restaurants ubicats a la província de Girona. El jurat ha decidit que els restaurants finalistes per categoria que passen a la final de Barcelona siguin:

CATEGORIA A

● EL VICUS de Pals
● HOTEL CASAMAR de Llafranc
● LA CALÈNDULA de Regencós
● LES COLS d'Olot

CATEGORIA B

● LA QUADRA de Maçanet de Cabrenys
● EL LLEVATAPS de Girona
● ANTAVIANA de Figueres

CATEGORIA C

● EL CAFÈ D'EUROPA d'Olot
● SWING GOURMET de Navata

L'acte va comptar amb la presència de més d'una trentena de restaurants, tots ells semifinalistes d'aquesta convocatòria.

Les properes semifinals tindran lloc el dia 9 de novembre la de Lleida, a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida i el dia 12 d'aquest mateix mes, la de Tarragona, a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l'Associació Vinícola Catalana en col.laboració de l'INCAVI, l'Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d'origen catalanes.

CARTAVÍ 2015 ja té els dotze primers restaurants finalistes

L'Associació Vinícola Catalana celebra la primera semifinal a l'Escola Joviat de Manresa

La primera semifinal territorial dels premis CARTAVÍ 2015 s'ha celebrat a Manresa, a l'Escola d'Hoteleria Joviat, on un jurat ha escollit els primers dotze restaurants finalistes d'aquesta edició.

El jurat que ha valorat les cartes de vins de la província de Barcelona ha estat format per: Joan Francesc Baltierrez, Secretari de la D.O Pla de Bages, Gerard Badia, Gerent del Gremi d'Hoteleria del Bages, Robert Martí, President de la Confraria del Vi del Bages, Clara Antúnez , Sommelier i professora de l'Escola Joviat i Eduard Font, Periodista.

En aquesta edició s'han presentat més de seixanta restaurants ubicats a la província de Barcelona. El jurat ha decidit que els quatres restaurants finalistes per categoria siguin:

CATEGORIA A
● RESTAURANT L'Ó de Sant Fruitós de Bages
● CAL CARTER de Mura
● MARISQUERIA CAN LADIS de Sant Fruitós de Bages
● CA L'IGNASI de Cantonigròs

CATEGORIA B
● RESTAURANT L'ERA d'Arenys de Munt
● VA DE BACUS de Sant Cugat del Vallès
● LA SARGANTANA de Badalona
● HOSTAL ABAT CISNEROS de Monestir de Montserrat

CATEGORIA C
● LA GURMETERIA de Terrassa
● RESTAURANT DIAGONAL de Pineda de Mar
● CAN CAPABLANCA de Sabadell
● CAN PANYELLA de Gelida

L'acte de nomenament va estar presidit pel President de l'Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, pel Director Pedagògic del Grup Joviat, Jordi Vilaseca i el Secretari del CRDO Pla de Bages, Joan Francesc Baltierrez. Tots tres van destacar la importància dels restaurants en la promoció dels vins catalans, ja que que realitzen dia a dia una gran defensa dels productes de la nostra terra, i sobretot, per aquells que aposten pels vins de proximitat.

Un acte que va comptar amb la presència de més de quaranta restaurants, tots ells semifinalistes d'aquesta primera convocatòria.

Les properes semifinals tindran lloc el dia 3 de novembre la de Girona, a l'Escola d'Hosteleria i Turisme de l'Institut Olivar Gran de Figueres, el dia 9 de novembre a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida i el dia 12 del mateix mes, la de Tarragona, a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l'Associació Vinícola Catalana en col•laboració de l'INCAVI, l'Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d'origen catalanes.

 

S’inicien les semifinals del Premis Cartaví 2015

L’Associació Vinícola Catalana celebrarà la primera semifinal, a Manresa el proper dia 26 d’octubre a l’Escola Joviat

El dia 26 d’octubre se celebrarà la primera semifinal territorial a Manresa, a l’Escola d’Hoteleria Joviat, on un jurat acreditat valorarà les cartes presentades a la província de Barcelona per escollir els restaurants que optaran al Premis Cartaví 2015.

El dia 2 de novembre tindrà lloc la semifinal territorial de Girona, a l’Escola d’Hosteleria i Turisme de l’Institut Olivar Gran de Figueres, el dia 9 de novembre a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i el dia 12 del mateix mes, la de Tarragona, a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Per primera vegada s’han creat quatre jurats territorials que valoraran les cartes de vins dels restaurants del seu territori que seran reconeguts com a màxima expressió de la seva terra, al recolzar els vins que s’elaboren i produeixen a Catalunya.

Durant aquestes semifinals, es faran públic els noms dels restaurants finalistes, en total, quatre restaurants finalistes per categoria i per província més quatre de Barcelona ciutat, un total de seixanta restaurants finalistes. Aquests es publicaran a la web dels premis, www.cartavi.cat.

CARTAVÍ té com objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes. Valentí Roqueta, president de l’AVC destaca que “la finalitat d’aquests premis és fomentar la presència dels nostres vins a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes tant al professional de la restauració i la sumilleria com al consumidor final”.

Precisament, aquesta premissa ha estat el propòsit d’aquesta edició: donar una major visibilitat a les Denominacions d’Origen catalanes a través de l’organització d’unes semifinals a cadascuna de les províncies de Catalunya. Per aquest motiu CARTAVí és l’escenari perfecte per a la promoció i comunicació dels seus vins. En definitiva, donar protagonisme a les D.O, als seus vins i a la seva gastronomia. També per donar repercussió i protagonisme als Restaurants implicats en la defensa i promoció dels vins catalans.

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana en col.laboració de l’INCAVI, l’Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d’origen catalanes.