S’inicien les semifinals del Premis Cartaví 2015

L’Associació Vinícola Catalana celebrarà la primera semifinal, a Manresa el proper dia 26 d’octubre a l’Escola Joviat

El dia 26 d’octubre se celebrarà la primera semifinal territorial a Manresa, a l’Escola d’Hoteleria Joviat, on un jurat acreditat valorarà les cartes presentades a la província de Barcelona per escollir els restaurants que optaran al Premis Cartaví 2015.

El dia 2 de novembre tindrà lloc la semifinal territorial de Girona, a l’Escola d’Hosteleria i Turisme de l’Institut Olivar Gran de Figueres, el dia 9 de novembre a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i el dia 12 del mateix mes, la de Tarragona, a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Per primera vegada s’han creat quatre jurats territorials que valoraran les cartes de vins dels restaurants del seu territori que seran reconeguts com a màxima expressió de la seva terra, al recolzar els vins que s’elaboren i produeixen a Catalunya.

Durant aquestes semifinals, es faran públic els noms dels restaurants finalistes, en total, quatre restaurants finalistes per categoria i per província més quatre de Barcelona ciutat, un total de seixanta restaurants finalistes. Aquests es publicaran a la web dels premis, www.cartavi.cat.

CARTAVÍ té com objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes. Valentí Roqueta, president de l’AVC destaca que “la finalitat d’aquests premis és fomentar la presència dels nostres vins a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes tant al professional de la restauració i la sumilleria com al consumidor final”.

Precisament, aquesta premissa ha estat el propòsit d’aquesta edició: donar una major visibilitat a les Denominacions d’Origen catalanes a través de l’organització d’unes semifinals a cadascuna de les províncies de Catalunya. Per aquest motiu CARTAVí és l’escenari perfecte per a la promoció i comunicació dels seus vins. En definitiva, donar protagonisme a les D.O, als seus vins i a la seva gastronomia. També per donar repercussió i protagonisme als Restaurants implicats en la defensa i promoció dels vins catalans.

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana en col.laboració de l’INCAVI, l’Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d’origen catalanes.