CARTAVÍ 2015 ja té els dotze primers restaurants finalistes

L'Associació Vinícola Catalana celebra la primera semifinal a l'Escola Joviat de Manresa

La primera semifinal territorial dels premis CARTAVÍ 2015 s'ha celebrat a Manresa, a l'Escola d'Hoteleria Joviat, on un jurat ha escollit els primers dotze restaurants finalistes d'aquesta edició.

El jurat que ha valorat les cartes de vins de la província de Barcelona ha estat format per: Joan Francesc Baltierrez, Secretari de la D.O Pla de Bages, Gerard Badia, Gerent del Gremi d'Hoteleria del Bages, Robert Martí, President de la Confraria del Vi del Bages, Clara Antúnez , Sommelier i professora de l'Escola Joviat i Eduard Font, Periodista.

En aquesta edició s'han presentat més de seixanta restaurants ubicats a la província de Barcelona. El jurat ha decidit que els quatres restaurants finalistes per categoria siguin:

CATEGORIA A
● RESTAURANT L'Ó de Sant Fruitós de Bages
● CAL CARTER de Mura
● MARISQUERIA CAN LADIS de Sant Fruitós de Bages
● CA L'IGNASI de Cantonigròs

CATEGORIA B
● RESTAURANT L'ERA d'Arenys de Munt
● VA DE BACUS de Sant Cugat del Vallès
● LA SARGANTANA de Badalona
● HOSTAL ABAT CISNEROS de Monestir de Montserrat

CATEGORIA C
● LA GURMETERIA de Terrassa
● RESTAURANT DIAGONAL de Pineda de Mar
● CAN CAPABLANCA de Sabadell
● CAN PANYELLA de Gelida

L'acte de nomenament va estar presidit pel President de l'Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, pel Director Pedagògic del Grup Joviat, Jordi Vilaseca i el Secretari del CRDO Pla de Bages, Joan Francesc Baltierrez. Tots tres van destacar la importància dels restaurants en la promoció dels vins catalans, ja que que realitzen dia a dia una gran defensa dels productes de la nostra terra, i sobretot, per aquells que aposten pels vins de proximitat.

Un acte que va comptar amb la presència de més de quaranta restaurants, tots ells semifinalistes d'aquesta primera convocatòria.

Les properes semifinals tindran lloc el dia 3 de novembre la de Girona, a l'Escola d'Hosteleria i Turisme de l'Institut Olivar Gran de Figueres, el dia 9 de novembre a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida i el dia 12 del mateix mes, la de Tarragona, a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l'Associació Vinícola Catalana en col•laboració de l'INCAVI, l'Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d'origen catalanes.