Dotze restaurants guanyen els premis CARTAVI 2015

El conjunt de les denominacions d'origen de vi catalanes reben el premi especial d'aquesta edició

El Palau Reial de Pedralbes va acollir l'acte de lliurament dels premis CARTAVÍ 2015, on es va distingir a dotze restaurants catalans i es va reconèixer la suma d'esforços i la dedicació de les persones que han treballat i treballen per la qualitat dels vins catalans a través de la figura dels Consells Reguladors de les Denominacions d'Origen, entitats que uneixen els productors i elaboradors.

L'acte va ser presidit pel Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta i el President de l'Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, acompanyats del President de l'Associació Catalana de Sommeliers, José Roldán, del Director General d'Agricultura, Alfons Vilarrasa i del Secretari General de FIVIN, Domingo Valiente.

En aquesta setena edició, CARTAVI ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d'origen catalanes.

L'edició de CARTAVí d'aquest any ha estat diferent respecte les anteriors. S'ha dividit la convocatòria dels premis en dues fases: semifinals territorials i una gran final. Les semifinals s'han realitzat a les quatre províncies catalanes i han estat els jurats territorials els que han triat els restaurants finalistes.

Un cop valorats, un jurat acreditat ha escollit els guanyadors dels CARTAVÍ 2015, tres restaurants per cada província més tres de la ciutat de Barcelona capital. Així, d'un total de cinquanta finalistes, s'han premiat dotze restaurants.

En el decurs de la seva intervenció, el conseller es va mostrar molt satisfet amb "creixent presència dels vins catalans a casa nostra", i va recordar que aquest any el començàvem amb "una gran notícia, per primera vegada, els vins catalans són líders de vendes a Catalunya, amb un 33'7% del mercat".

El President de l'AVC, Valentí Roqueta es va mostrar molt satisfet d'aquest tipus d'accions, com la de CARTAVÍ ja que els restaurants són els que marquen tendència en el consum de vins i "són els millors còmplices que tenim en la defensa dels nostres vins, són els ambaixadors front el consumidor final".

El premi especial CARTAVÍ 2015 va ser pel conjunt de les onze denominacions d'origen de vins catalanes, per la seva importància en la promoció dels vins i la defensa del territori.

L'Associació Vinícola Catalana, organitzadora d'aquests premis, es mostra satisfeta per a l'interès suscitat ja que iniciatives d'aquest tipus animen el consum de vins catalans a l'hora que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre el vi que esta consumint, de la zona d'origen del vi, del seu procés d'elaboració, de les seves particularitats, etc.

En aquesta edició, CARTAVí ha comptat amb la col·laboració de l'INCAVI, FIVIN, l'Associació Catalana de Sommelies i de les onze denominacions d'origen catalanes, entre d'altres.

LLISTAT PREMIS CARTAVÍ 2015

Província de Tarragona:

Categoria A, els restaurants finalistes han estat:

Villa Retiro de Xerta, Els Tallers de Siurana, Les Moles d'Ulldecona i Hotel Can Batiste de Sant Carles de la Ràpita.
El guanyador és el restaurant LES MOLES d'Ulldecona

Categoria B, els restaurants finalistes han estat:

Vell Papiol de Calafell, l'Hostal Sport de Falset, Nou Moderno de Vilalba dels Arcs , Piró de Gratallops
El guanyador és el restaurant L'HOSTAL SPORT de Falset,

La Categoria C queda deserta.


Província de Lleida:

Categoria A, els restaurants finalistes han estat:

Can Boix de Peramola, La Boscana de Bellvís, El Jardí de l'Alguaire d'Alguaire i Er Occitan de Bossòst
El guanyador és el restaurant LA BOSCANA de Bellvís

Categoria B, els finalistes han estat:

Formatgeria Pktus de La Seu d'Urgell , L'Estel de la Mercè de Lleida, Cal Xirricló de Balaguer i La Guspira de Linyola.
El restaurant guanyador és L'ESTEL DE LA MERCÈ de Lleida

La Categoria C queda deserta.


Província de Girona:

Categoria A, els restaurants finalistes han estat:

Vicus de Pals, Les Cols d'Olot, Hotel Casamar de Llafranc i La Calèndula de Regencós.
El guanyador és el restaurant VICUS de PALS

Categoria B, els finalistes han estat:

Llevataps de Girona, la Quadra de Maçanet de Cabrenys i l'Antaviana de Figueres.
El restaurant guanyador és l'ANTAVIANA de Figueres

Categoria C, els finalistes han estat:

Cafè Europa d'Olot i Swing Gourmet Restaurant de Navata
El restaurant guanyador és el CAFÈ EUROPA d'OLOT.


Província de Barcelona:

Categoria A, els restaurants finalistes han estat:

Cal Carter de Mura, Restaurant l'Ó de Sant Fruitós del Bagès, Marisqueria Ladis, de Sant Fruitós del Bagès i Ca l'Ignasi de Cantonigrós
El restaurant guanyador és CA L'IGNASI de Cantonigrós

Categoria B, els finalistes han estat:

L'Era d'Arenys de Munt, Va de Vacus de Sant Cugat del Vallès, La Sarganta de Badalona i Hostal Abat Cisneros de Monestir de Montserrat.
El restaurant guanyador és L'ERA d'Arenys de Munt

Categoria C, els finalistes han estat:

La Gurmeteria de Terrassa, Restaurant Diagona de Pineda de Mar, Cap Capablanca de Sabadell i Can Panyella de Gelida.
El restaurant guanyador és LA GURMETERIA de Terrassa 


Ciutat de Barcelona: 

Categoria A, els restaurants finalistes han estat:

Loidi, La Taverna del Clínic, City Bar & Restaurant, El Suquet de l'Almirall, Restaurant Roig Robí i Restaurant Windsor.
El restaurant guanyador és La Taverna del Clínic

Categoria B, els finalistes han estat:

Topik, La Llavor dels Orígens, La Clara, Etapes i Filburg.
El restaurant guanyador és La Llavor dels Orígens

Categoria C queda deserta.