Premsa 2016

CARTAVÍ celebra la darrera semifinal a Tarragona nomenant deu restaurants finalistes

La darrera semifinal territorial dels premis CARTAVÍ s’ha celebrat a l’Estació Enològica de Reus, on un jurat ha escollit els restaurants finalistes de la província de Tarragona. En concret, 10 restaurants representants de les tres categories.
 
El jurat que ha valorat les cartes de vins de la província de Tarragona ha estat format per Joan Carles Noya, Sommelier representant de l’Associació Catalana de Sommelliers a Tarragona, Joan Carrión, Periodista i els Secretaris Generals dels diferents Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen de Tarragona: Elisabet Sáez de Conca de Barberà, Àngels Collado de Tarragona, Jordi Rius de Terra Alta, Frederic Cortés de Montsant, Jaume Josa de Priorat i Anton Castellà de la D.O Catalunya.
 
El jurat ha decidit que els restaurants finalistes per categoria siguin:
 
CATEGORIA A
● VILLA RETIRO de Xerta
● CAN BATISTA de Santa Carles de la Ràpita
● L’ANTIC MOLÍ D’ULLDECONA d’Ulldecona
 
CATEGORIA B
● EL CAIRAT de Falset
● HOSTAL SPORT de Falset
● NOU MODERNO de Villalba dels Arcs
 
CATEGORIA C
● AL COSTAT DEL MUSEU del El Vendrell
● XIVARRI TASCA de Reus
● CAN JOSEP de Bot
● PISCOLABIS GASTROBAR de Mora d’Ebre
 
Un cop realitzades les quatre semifinals provincials, un jurat es reunirà a principis de l’any vinent per valorar les cartes finalistes així com les presentades a Barcelona Ciutat. De moment, opten a la final del premis Cartaví d’enguany 41 restaurants representants de les quatre províncies catalanes.
 
Durant l’acte de nomenament es va destacar la importància dels restaurants en la promoció dels vins catalans, ja que realitzen diàriament una gran defensa dels productes de la nostra terra, i sobretot, aquells que aposten pels vins de proximitat.
 
Al finalitzar es va servir una copa de vi gentilesa de les sis denominacions d’origen representants de Tarragona.
 
Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana en col·laboració de l’INCAVI, l’Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d’origen catalanes. 
 

Lleida passa a la final de CARTAVÍ 2016 amb nou restaurants

La Federació d’Hostaleria de Lleida va acollir la tercera semifinal d’aquesta edició
 
Nou restaurants de la província de Lleida han estat escollits finalistes del premis CARTAVÍ per un jurat professional que va es va reunir ahir a la seu de la Federació d’Hosteleria de Lleida.
 
El jurat que ha valorat les cartes de vins d’aquesta província ha estat format per: Jordi Martínez, Sommelier delegat de la província de Lleida de l’Associació Catalana de Sommeliers, Olga Codina, Secretaria General del CRDO Costers del Segre, Ramon Solsona, de la Federació d’Hosteleria de Lleida i Gregori Alvareda, Sommelier i membre de la Ruta del Vi de Costers del Segre.
 
El jurat ha decidit que els restaurants finalistes per categoria que passen a la final siguin:
 
CATEGORIA A
● LA BOSCANA de Bellvís

● L’ESTEL DE LA MERCÈ de Lleida
 
CATEGORIA B
● LO PONTS de Ponts

● CASA MASOVER de Buira
● LA HUERTA de Lleida

● RESQUITX de Golmés
 
CATEGORIA C
● 2007 RESTAURANT de La Fuliola

● L’ERA DEL SALASSE de Salàs de Pallars
● LA CABANA D’EN GELI de Solsona
 
La darrera semifinal provincial se celebrarà el 28 de novembre a Tarragona, en concret a l’Estació Enològica de Reus.
 
Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana en col·laboració de l’INCAVI, l’Associació Catalana de Sommeliers, FIVIN i de les onze denominacions d’origen catalanes.
 
 

Deu restaurants gironins, finalistes de CARTAVÍ 2016

La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre va acollir la segona semifinal d’aquesta edició
 
Deu restaurants de la província de Girona han estat escollits finalistes del premis CARTAVÍ per un jurat professional que va es va reunir ahir a la seu de la Unió d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre.
 
El jurat que ha valorat les cartes de vins d’aquesta província ha estat format per: Natalia Roig, Sommelier delegada de la província de Girona de l’ACS, Xavier Albertí, President del CRDO Empordà, Marta Casas, responsable de la Ruta del Vi de l’Empordà del Patrona de Turisme Costa Brava Girona, Cristina Torrent, Sommelier i representant de la Unió d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre i Salvador García Arbós, Periodista Gastronòmic.
 
El jurat ha decidit que els restaurants finalistes per categoria que passen a la final siguin:
 
CATEGORIA A
● VICUS de Pals
● ES PORTAL HOTEL GASTRONÒMIC de Pals
● LA CALENDULA de Regencós
 
CATEGORIA B
● BOCAM de Figueres
● LLEVATAPS de Girona
● MAS ROMEU de Lloret de Mar
● LA QUADRA de Maçanet de Cabrenys
 
CATEGORIA C
● MACABEU de Palamós
● BROTS DE VI de Girona
● CAL MÚSIC de Figueres
 
Les properes semifinals se celebraran el 21 de novembre a Lleida i el 28 del mateix mes a Tarragona.
 
Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana en col·laboració de l’INCAVI, l’Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d’origen catalanes.
 

CARTAVÍ ja te els dotze primers restaurants finalistes de l’edició d’enguany

L’Associació Vinícola Catalana celebra la primera semifinal corresponent a la província de Barcelona
 
La primera semifinal territorial dels premis CARTAVÍ s’ha celebrat al Vinseum de Vilafranca del Penedès, on un jurat ha escollit els primers dotze restaurants finalistes d’aquesta edició. L’acte s’ha celebrat en el marc del Most, Festival de Cinema Internacional de Vi i Cava.
 
El jurat que ha valorat les cartes de vins de la província de Barcelona ha estat format per: Dolors Rius, Regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Francesc Olivella, Secretari de la D.O Penedès, Jordi Carrascosa, Sommelier i membre de l’Associació Catalana de Sommeliers, Ricard Rafecas, Director del setmanari El 3 de Vuit i Sergi Cortés, Director de Cupatges.
 
El jurat ha decidit que els quatres restaurants finalistes per categoria siguin:
 
CATEGORIA A
RESTAURANT L’Ó de Sant Fruitós de Bages
OSPI de Sallent
CAL TON de Vilafranca del Penedès
CA L’IGNASI de Cantonigròs
 
CATEGORIA B
RESTAURANT L’ERA d’Arenys de Munt
VINNARI d’Igualada
HOSTAL ABAT CISNEROS de Monestir de Montserrat
CIGRÓ D’OR de Vilafranca del Penedès
 
CATEGORIA C
LA GURMETERIA de Terrassa
RESTAURANT DIAGONAL de Pineda de Mar
CLOS D’EN PEP de Sant Pere de Riudebitlles
IL PICAROLO de Sant Sadurní d’Anoia
 
L’acte de nomenament va estar presidit per l’Alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull i el President de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta. Tots dos van destacar la importància dels restaurants en la promoció dels vins catalans, ja que realitzen diàriament una gran defensa dels productes de la nostra terra, i sobretot, aquells que aposten pels vins de proximitat.
 
Un acte de nomenament dels finalistes de la província de Barcelona que va comptar amb la presència de més de trenta restaurants. En acabar es va emetre el film Barolo Boys. Una pel·lícula que descriu els últims trenta anys d'innovacions tècniques i la història del Barolo, un vi negre produït a partir de raïms Nebbiolo, gairebé desconegut fins als anys 70.
 
Al finalitzar es va servir una aperitiu servit per l’escola de restauració La Fassina de Vilafranca del Penedès i amb vins gentilesa del CRDO Penedès.
 
Les properes semifinals se celebraran el 14 de novembre a Girona, el 21 de novembre a Lleida i el 28 del mateix mes a Tarragona.
 
Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana en col·laboració de l’INCAVI, l’Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d’origen catalanes. 
 

Els PREMIS CARTAVÍ 2016 ja estan en marxa

Aquesta nova edició segueix impulsant els premis per tot el territori

Un any més des de l’Associació Vinícola Catalana s’estan organitzant els PREMIS CARTAVI amb l’objectiu de premiar als restaurants catalans que amb els seus esforços promocionen i treballen en la defensa de la presència de vins catalans en les seves cartes.

El concurs pretén també incrementar la presència dels vins catalans en les cartes de vins dels restaurants de Catalunya al mateix temps que es fomenta el consum responsable.

Degut a la bona acollida que van tenir les semifinals celebrades al llarg del territori català, enguany s’ha apostat per seguir la mateixa fórmula. Per tant, es realitzaran 4 semifinals, una a cadascuna de les províncies i una final a la ciutat de Barcelona.

En cada semifinal, un jurat especialitzat format per sommeliers, representants dels gremis de restauració, representants de les DD.OO, periodistes gastronòmics, ... decidiran quin són els restaurants finalistes, que seran anunciats en un esdeveniment adreçat als professionals del sector i dels mitjans de comunicació de la zona.

Els guanyadors d’aquesta edició seran anunciats en un acte que està previst que es celebri a Barcelona el mes de desembre.

Els restaurants interessats en participar en aquesta nova edició dels PREMIS CARTAVI poden enviar un email a Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la. o bé trucar al telèfon de l’Associació Vinícola Catalana el 93 890 13 95.

CARTAVI 2016 compta amb el suport de l’INCAVI, i la col∙laboració de l’Associació Catalana de Sommeliers, les onze denominacions d’origen catalanes i FIVIN.